lördag 21 mars 2009

Till TT redaktionen.


Personligen har jag länge varit kritisk till hur ni rapporterar och skriver om Israel. Det har visat sig allt för många gånger att det ni skriver inte stämmer. Man kan läsa på er hemsida, "Dryga hundratalet journalister ser till att svenska massmedier kan lita till TT som en säker nyhetskälla." Tycker ni verkligen att det stämmer?

Amnesty Internationals senaste rapport om striderna i Gaza visar att nyhetsbyrån Tidningarnas Telegrambyrå (TT) medvetet ljugit, och överdrivit antalet dödade “barn”. Ni har använt falska motbevisade siffror direkt från Hamas, utan att klart uppge det för nyhetskonsumenterna, och sedan bedrägligt påstått att Amnesty “accepterat” siffrorna.

Genom att medvetet ha tonat ned alla andra siffror än dem från Hamas, har ni sett till att de falska uppgifterna kunnat användas för att elda på israelhatet i Sverige. Inte minst av Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu. Han talade om “över 400 mördade barn”, och påstod i en radiodebatt att Israel bombat en FN-skola i Jabaliya. Reepalu har aldrig nåtts av nyheten att FN fullständigt har dementerat påståendet om skolan. Det beror på att ni, som rapporterade de falska anklagelserna, vägrade att publicera FN:s dementi när det avslöjades att händelsen aldrig ägt rum.

Jag kan ta upp flera exempel, men väljer att inte göra det för närvarande. Själv har jag länge varit kritisk till hur media rapporterar från konflikten och hur ni rapporterar och skriver om Israel. Allt för ofta väljer ni att skriva negativa saker om Israel, eller så lägger ni den största skulden på Israel. Det får väldigt tråkiga följder, eftersom många tror att det ni skriver stämmer med sanningen och genom att hatet mot judar och Israel ökar på grund av era rapporteringar, så borde ni känna viss skuld i det ökande hatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar