söndag 1 mars 2009

Hamas vägrar att erkänna staten Israel.


Hamas avvisade på lördagen allt tal om att erkänna Israels existensrätt. Den islamiska rörelsens snabba kommentar kom kort efter det att ledaren för Fatah/PLO, Mahmoud Abbas, förklarat att en ny regeringskoalition mellan Fatah och Hamas måste innebära, att man är ense om att målet är en palestinsk stat vid Israels sida, dvs en tvåstatslösning.
Det kunde man läsa på Dick Haas hemsida, för att läsa hela artikeln så kan ni besöka Dicks hemsida.

Hamas talesman i Gazaremsan, Ayman Taha, avvisade Abbas deklaration. Abbas gjorde sitt uttalande i Ramallah efter besöket i Sverige. Taha tillade att Abbas förklaring knappast kommer att bana väg för ett samstyre mellan Hamas och Fatah. Egypten söker medla fram ett sådant samstyre, egypterna säger dagligen och stundligen att det måste till en ny enighet bland palestiniernas två ledande politiska rörelser, för att bana väg för en palestinsk stat vid Israels sida.

Återigen så kan man läsa hur Hamas motarbetar fred mellan Israel och palestinierna. När Fatah/PLO gärna ser en palestinsk stat vid Israels sida, så väljer Hamas att fortsätta sin väpnade kamp. De fortsätter att skjuta raketer mot civila mål i Israel. Man ställer sig frågan, hur tror Hamas att de hjälper palestinierna genom att fortsätta sina raket attacker in i södra Israel?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar