onsdag 18 mars 2009

Hur tror Hamas att de hjälper palestinierna till en bättre vardag?


När ska Hamas visa att de verkligen vill ha en långvarig fred med Israel? Man kan se gång efter gång hur Israel sträcker ut sin hand, för att visa att de vill ha fred, långvarig fred. Men Hamas vägrar att erkänna Israel, Hamas vägrar att sluta attackera civila mål inne i Israel, Hamas vägrar frige en soldat som de har kidnappat. Listan kan göras lång, men det förändrar knappast vardagen för alla de som får lida.

Hur kan palestinierna själva visa sitt stöd för Hamas? Har inte Hamas bevisat att de och andra militanta grupper inte hjälper palestinierna. Israel gör allt för att försvara sitt folk, både muslimer, judar och kristna. Vad gör Hamas? De använder sina egna i kampen mot Israel, till och med sina egna barn.
När barnen i Israel får lära sig geografi och engelska, så får många av barnen i Gaza och västbanken lära sig att hata Israel, när barnen i Israel ser barnprogram, så hjärntvättas många av barnen i Gaza och västbanken. Tänk om dessa barn fick en bättre uppväxt, tänk om dessa barn kunde lära sig engelska och geografi samt se vanliga barnprogram. Det är viktigt att säga att inte alla barn i Gaza och västbanken har det så här, men det är ett stort problem. Man har kunnat se videoklipp på barnprogram som Hamas visar i sin tv-kanal. Så det jag skriver är inte något som jag hittat på, det finns mängder med klipp som bevisar detta.

Så istället för att protestera, kritisera och svartmåla Israel så borde fler öppna ögonen och istället rikta sin kritik mot Hamas och andra militanta grupper. Media har visat att de inte är pålitliga och det är därför det är så viktigt med bloggar som denna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar