fredag 23 januari 2009

Tack till våra hjältar som deltog i operation Cast Lead.

Ingen trodde att Gaza skulle bli helt tömd på raketer och tunnlar, sa Herzi Halevi till Israelisk radio.

IDF bombade mycket av Hamas vapenlager och infrastruktur, så nu förstår den andra sidan (Hamas) att en adra rond inte skulle vara en så bra idé.

Under den tre veckor långa operationen, förstörde IDF 80 % av tunnlarna som Hamas bland annat använde för att smuggla in raketer och andra vapen till Gaza.

Sedan operationen mot Hamas slutade i söndags morgon så har Hamas tagit kontroll över de tunnlar som fortfarande är hela. Och det finns en risk för att Hamas använder dessa tunnlar för att föra in fler vapen och raketer in i Gaza, skriver Jerusalempost.

Soldaterna gjorde sitt bästa för att inte skada civila, tyvärr skadades många civila under det 3 veckor långa kriget som Hamas startade. Många av dom hade fortfarande varit vid liv om inte Hamas använt civila samt deras hem som skydd.

Tack för att ni hjälper våra bröder och systrar (Till alla soldater och frivilliga som deltog i operation Cast Lead.). Så att våra bröder och systrar ska kunna leva i lugn och ro. Ni är hjältar och jag hoppas att det blir lugnare och att vi kommer närmare en två stat lösning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar