onsdag 14 januari 2009

När ska media berätta början av historien?

Man blir sorgsen när man hör om konflikten och kriget i Gaza. Självklart så tycker man synd om alla barn och andra oskyldiga som skadas och dödas. Jag har ingenting emot palestinier eller muslimer, vill bara att hela bilden ska visas, att hela historien ska berättas. Men istället för att berätta hela historien så väljer media att hoppa över början och endast berätta att palestinierna lider, att barn skadas och dör, ärligt talat så tror jag att dom flesta förstår att oskyldiga drabbas i krig, speciellt när Hamas använder dom som skydd.
Varför kan dom inte berätta hur historien började, det är som att börja se en film i mitten, man missar hela början och vet inte vad som hänt. Varje dag så läser man och ser bilder på sårade palestinier, man ser det på nyheterna, man hör det på radio. Men man hör aldrig att någon protesterar mot Hamas, det är hela tiden Israels fel att det är oroligt och krig.
Det handlar om säkerhet, inte om att ta över marken från palestinierna, Israel vill inte styra över palestinska områden, det enda dom vill är att leva i ett tryggt samhälle där man känner sig säker och inte behöver oroa sig för självmordbombare och raketer.

Man blir glad när man läser på andra bloggar att Israel har stöd av många svenskar, men det är för att dom INTE lyssnar på media och förstår precis som jag att media inte visar hela filmen, dom spolar fram till mitten, istället för att berätta historien från början.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar