måndag 12 januari 2009

Media borde skämmas.

Om ni precis som jag verkligen vill veta vad som sker i Gaza för närvarande så kan ni börja med att INTE tro på allt som skrivs och sägs i media.

Jag startade en hemsida för att visa en mer rättvis bild av Israel samt folket som bor där. Och för närvarande är det extra viktigt att visa svenska folket den rätta bilden och det är också dags att börja läsa nyheter som INTE är enbart pro-palestinska. Många svenskar suger åt sig som en svamp av det media skriver och säger.

Men varför inte ta reda på vad som verkligen ligger bakom, varför inte berätta varför Israel gick in i Gaza. Hamas har under dom senaste åren skickat mer än 10 000 raketer in i Israel, och kostnaderna för detta, förutom Israeliska liv, är flera miljarder svenska kronor. Hamas har smugglat in raketer och andra vapen i tunnlar som Israel nu försöker bomba sönder.


Många lägger all skuld på Israel, och medias nyheter gör det inte bättre. Genom att visa anti-Israeliska nyheter som enbart beskyller Israel för att skada och såra oskyldiga så lurar man läsarna, så att hatet mot Israel ökar, vilket är helt fel och väldigt orättvist.


Det är Hamas som man borde vara arga på, om Hamas verkligen bryr sig om civila Palestinier så undrar jag följande, varför använder Hamas civila som skydd? varför använder Hamas civila byggnader som skydd och vapenlager? varför använder Hamas FN byggnader, skolor, sjukhus, samt civila folksamlingar som skydd och vapenlager? varför gömmer sig Hamas ledare under sjukhus, medans civila skadas och dör?


Israel varnar alltid civila innan man bombar byggnader. Israel skickar flygblad som uppmanar civila att lämna byggnaden, Israel ringer också och varnar civila som bor i byggnader som Hamas använder som vapenlager och som avfyrnings ramp av raketer som riktas mot civila i södra Israel och mot Israeliska armen. Mer än 500 000 Israeler kan nås av Hamas raketer, och Israel hade också fått reda på att Hamas försökt att smuggla in raketer som skulle nå så långt som till Tel Aviv, Jerusalem, och då skulle det handla om miljoner civila.


Jag får färska nyheter från Israel varje dag, ibland flera gånger per dag. Och dessa nyheter kommer INTE från svensk media, dessa nyheter kommer från Israel, skrivna av Dick Haas, svensk korrespondent och Jerusalembo sedan 1974.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar