onsdag 14 januari 2009

H&M satsar i Israel.

H&M har tecknat franchiseavtal med Match Retail angående butiksetablering i Israel. Den första H&M-butiken beräknas öppna 2010 i landet.
- Det har länge funnits ett stort intresse för att H&M ska öppna i Israel. Vi tror att vår affärsidé kommer att fungera väl i Israel. Genom vår franchisepartner får vi tillgång till mångårig erfarenhet och nätverk i Israel, säger Rolf Eriksen, vd på H&M, i en kommentar.

Det glädjer mig att läsa att H&M satsar i Israel, H&M:s presschef Jennie Tapper- Hoël säger att H&M hoppas precis som alla andra att konflikten blir så kortvarig som möjligt och med så få civila offer som möjligt. Hon fortsätter, det är en beklaglig situation, men vår policy är att inte ta politisk eller religiös ställning.

Men självklart har Per Gahrton en annan syn på detta, han tycker i varje fall att H&M kan lägga det på is tills den värsta krisen är över. Han fortsätter, nu kommer de att framstå som ett okänsligt företag som inte bryr sig om mänskliga rättigheter. Då ska ni veta att Per Gahrton är ordförande i svenska palestinagruppen, vilket kan förklara hans utspel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar