söndag 13 mars 2011

Natten mellan fredagen och lördagen infiltrerades den israeliska bosättningen Itamar av två palestinska terrorister. Terroristerna bröt sig in i familjen Fogels hus och mördade föräldrarna Udi, 36, och Ruth, 35, samt tre av deras barn, Yoav, 11, Elad, 4, och Hadas, 3 månader gammal. Ytterligare två små barn befann sig i huset under attacken men klarade sig oskadda. Det äldsta barnet i familjen, en 12-årig flicka, kom hem klockan ett på natten efter ett ungdomsmöte och gjorde upptäckten.

Enligt palestinska källor ska en fraktion av al-Aksamartyrernas brigader, Fatahs militära gren, ha tagit på sig ansvaret för terroristattacken. Den palestinska styrelseordföranden Mahmoud Abbas, tillhörande Fatahs politiska gren, fördömde dådet samtidigt som han fördömde ”allt våld som riktas mot civila, oavsett vem och oavsett orsak”. Premiärminister Salam Fayyad var djärvare i sin implicita israelkritik och sa att den Palestinska myndigheten ”avvisar våld, precis som vi vid upprepade tillfällen har avvisat våld mot vårt eget folk”. Terroristorganisationen Hamas, å andra sidan, lovordade attacken och kallade den för ”heroisk”. I Gazaremsan delades det ut godis till folk på gatorna, vilket är ett brukligt sätt att fira terroristattacker där.

”Jag förväntar mig att det internationella samfundet skarpt och otvetydigt ska fördöma dessa mord, dessa barnamord,” sa Israels premiärminister Binyamin Netanyahu i ett uttalande. ”Jag förväntar mig att de ska utfärda fördömanden omedelbart, utan balanseringar, utan förklaringar, utan rättfärdiggöranden. Jag är besviken på alla svaga och mumlade uttalanden. Detta har aldrig hänt förut, att terrorister går in i ett hem och skär halsen av barn.”

TT:s artikel om terroristattacken, som kopierades av alla svenska dagstidningar, gjorde gällande att en ”bosättarfamilj” (läs ”dumma judar”) hade ”dödats” (inte ”mördats”) av ”en palestinier” (inte ”en terrorist”). Mer än två tredjedelar av artikeln handlar inte ens om attacken, utan är ett hopkok av lösa anklagelser mot bosättare, med det illa dolda syftet att just balansera, förklara och rättfärdiggöra. TT tycker alltså att det är deras sak att trivialisera ett mord på en hel familj.

Detta inlägg är skrivet av Paul Widen, nyheter från Israel


Läs mer här:

http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=211969

http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=211951

http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=211780

http://palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=4794

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar