tisdag 3 februari 2009

Vill verkligen Hamas ha en längre vapenvila?


Som jag skrev tidigare i veckan så kan en längre vapenvila vara nära. Samtidigt som det verkar som att Hamas ledning i Gaza vill få fram en längre vapenvila med Israel, så säger de som har sista ordet, som bor i exil i Syrien att Hamas raketattacker ska fortsätta. Som ni alla förstår så vill inte Hamas att det blir en längre vapenvila, åtminstone inte Hamas ledare som styr från Syrien. Och kan någon förklara för mig hur deras beslut hjälper de som får lida mest, barn och andra civila, som Hamas och andra militanta grupper redan i tidig ålder hjärntvättar.

Raketerna fortsätter att slå ner i södra Israel, Hamas och andra militanta grupper fortsätter att beskjuta Israels arme på andra sidan gränsen, och Israel fortsätter att försvara sig. Jag tror att IDF kommer att gå in i Gaza igen om inte raketattackerna upphör helt samt att den Israeliska soldaten Gilad Shalit återförenas med sin familj efter över 2 år i Hamas förvar. Inte ens rödakorset har fått träffa Gilad.

Hamas och andra militanta grupper borde förstå att genom att avsluta deras attacker mot civila samt att släppa Gilad så skulle man närma sig en lång vapenvila. För jag har väldigt svårt att förstå hur dessa grupper tror att civila i Gaza någonsin ska få det bättre när Hamas fortsätter sina attacker mot civila Israeler. Men vi ska inte glömma att dessa attacker utförs av andra militanta grupper också. Men flertalet av attackerna kommer från Hamas, som har stöd av både Syrien och Iran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar