fredag 20 februari 2009

Reepalus kritiserades av de Israeliska tennisförbundet.

Illmar Reepalus personliga åsikt är att man inte ska spela någon match överhuvudtaget mot Israel, enligt Sydsvenska Dagbladet.
Varför? jo, eftersom det inför och under matchen väntas bli starka protester från vänsterhåll och från palestinska solidaritetsgrupper.

Reepalu säger att situationen i Israel och Palestina är plågsam. Han säger, den blev väldigt mycket allvarligare när Israel började bomba och sedan gick in i Gaza.

När Israel"började bomba" säger han, Israel började bomba eftersom Hamas beskjutit Israel med över 10 000 raketer samt att Hamas vägrade förlänga vapenvilan. Hamas bröt vapenvilan och vägrade förlänga den.

I onsdags beslutade Malmö kommun att matchen ska spelas utan publik, något som kritiserades av det israeliska tennisförbundet och jag förstår varför. Säkerheten angavs som skäl för beslutet, men inga hot ska ha framförts och polisen har inte tillfrågats i ärendet.

För några dagar sedan så kunde ni läsa om den kvinliga spelaren som inte fick visum för att spela turneringen i Dubai. Nu vill alltså Illmar Reepalu göra som de gjorde i Dubai tidigare i veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar