lördag 24 mars 2012

Media försvarar muslimer, vilket är bra, men glömmer helt bort alla människor med judisk tro

Man är fortfarande i chock efter de brutala morden på Rabbi Jonathan Sandler, 30, hans 3-åriga och 6-åriga söner Gabriel och Arieh och 8-åriga Miriam Monsonego, dotter till skolans rektor Rabbi Yaacov Monsonego. Mördaren som heter Mohamed Merah, 24, innan han lämnade jorden för en varmare plats, sa att han antingen skulle hamna i fängelset med huvudet högt (stolt) eller så skulle han dö med ett leende (han dog av ett skott, eller flera) Det här säger han efter att ha dödat tre barn och en vuxen med ett skott i huvudet på nära håll, bara för att de mördade var av judisk tro. Mohamed Merah, 24, sa också att han hade kontakter med den ökända terrororganisationen Al-Qaida. 

Dagen efter kunde man höra på nyheterna och läsa i tidningarna om hur polisens insatser kritiserades. Media visade fina bilder på honom och polisen kritiserades, varför då kan fråga sig? Polisen försökte gripa honom levande, men efter nästan 30 timmar så bestämde de sig för att gå in i lägenheten där Mohamed Merah befann sig. Det här var ingen liten tjuv, utan en ond ung man som tränats i terroristläger i bland annat Pakistan. Han var inte en psykisk sjuk person som bara dödade första bästa, utan han sökte upp en judisk skola för att sedan skjuta tre barn och en vuxen i huvudet på nära håll. Innan dessa brutala mord så hade han skjutit och skadat soldater för att protestera mot Frankrikes närvaro i Afghanistan, Mohamed hade också filmat sig själv när han skrek "Gud är stor" efter morden på soldaterna.

Media försvarar muslimer, vilket är bra, men glömmer helt bort alla människor med judisk tro. Det har blivit okej att säga jude åt varandra på arbetet och skolor (som en förolämpning), det har blivit okej att anklaga judar för allt ont i världen, det har blivit okej att skriva lögner om Israel och judar i media. NEJ, det är inte okej att förolämpa någon med ordet jude, det är inte okej att anklaga judar för allt ont i världen och det är absolut inte okej att skriva lögner om israel och judar i media.


Men ändå sker det här nästan dagligen vilket har gjort att "svensson" tror på mycket som skrivs och sägs om landet israel och folket som bor där istället för att ta reda på fakta. Många personer som inte förstår blir arga när jag förklarar varför Israel tvingas försvara sig mot attacker. 

Människor med judisk tro har varit förföljda i flera tusen år, när kan människor med judisk tro leva i fred med sina grannar, utan att hotas av utplåning varje dag?

Peter, 2012-03-24, Stockholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar