fredag 9 mars 2012

CFCA - The Coordination Forum for Countering Antisemitism är ett statligt forum som övervakar antisemitiska verksamheter i hela världen

CFCA - The Coordination Forum for Countering Antisemitism är ett statligt forum som övervakar antisemitiska verksamheter i hela världen. Den samordnar kampen mot denna företeelse med olika statliga organ och judiska organisationer runt om i världen. 

Medlemmar i forumet är följande: the Education and Foreign Ministries, the Prime Minister's Office/Information Centre and Government Secretariat, the Jewish Agency, ADL, World Jewish Congress, B'nei Brith, The Community Security Trust (CST) of Britain and Academic research institutes- the Stephen Roth Institute of Tel Aviv University and the Vidal Sasson Institute of the Hebrew University.

Forumet får information om antisemitiska aktiviteter från olika källor, de kontrollerar informationen och publicerar den i regelbundna rapporter.

Forumet sammanträder med jämna mellanrum för att få information samt höra uppdaterade rapporter och fastställa policy för hur man kan motverka olika former av antisemitism.

Israel, den judiska staten ger högsta prioritet åt säkerheten för judiska samhällen runt om i världen och har åtagit sig att göra allt i sin makt för att bekämpa anti-judiska aktiviteter.

Kampen mot antisemitism kvarstår och kräver ständig uppmärksamhet. Detta innebär att lära och förstå omfattningen av fenomenet och rekrytera alla relevanta resurser för att bekämpa den varhelst och närhelst den dyker upp.

Information om deras hemsida: Som en del av ovanstående insatser får forumet information om antisemitiska aktiviteter från olika källor, kontrollerar informationen och publicerar det på deras hemsida som har inrättats för att fungera som ett verktyg i kampen mot antisemitism.

Webbplatsen har den största och mest omfattande databasen om antisemitiska incidenter som rapporteras i hela världen och uppdateras dagligen med rapporter, bilder, videoklipp och statistik. Händelserna i deras arkiv kan nås efter datum, plats och / eller kategori. Sajten erbjuder också information om den pågående kampen mot antisemitiska och liknande artiklar.


Peter, 2012-03-09, Stockholm


2 kommentarer:

  1. Länk till deras hemsida:

    www.antisemitism.org.il

    SvaraRadera
  2. Shalom!
    Jätte bra blogg, det jag läst om håller jag med om. Ska läsa vidare :-)

    SvaraRadera