onsdag 21 mars 2012

Aftonbladet kan inte skriva en rättvis artikel, jag försöker åtminstone!

Aftonbladet publicerar följande med TT-AFP som källa: Antalet civila dödsoffer i den israelisk palestinska konflikten steg kraftigt under 2011, enligt den israeliska människorättsgruppen B’Tselem. Under förra året dödades 105 palestinier av israeliska säkerhetsstyrkor i Gazaremsan. Av dem har 37 bekräftats som icke-stridande. Året innan dödades 68 palestinier i Gazaremsan, av dem hade 18 inte deltagit i fientligheter. I Västbanken och östra Jerusalem dödades 11 palestinier förra året.

Aftonbladet skriver enbart om palestinska offer och inget om palestinsk terrorism då tidningen publicerar följande med TT-AFP som källa: “Antalet civila dödsoffer i den israelisk palestinska konflikten steg kraftigt under 2011, enligt den israeliska människorättsgruppen B’Tselem. Under förra året dödades 105 palestinier av israeliska säkerhetsstyrkor i Gazaremsan. Av dem har 37 bekräftats som icke-stridande. Året innan dödades 68 palestinier i Gazaremsan, av dem hade 18 inte deltagit i fientligheter. I Västbanken och östra Jerusalem dödades 11 palestinier förra året.”

Aftonbladet skriver ingenting om palestiniernas attacker mot civila israeler, hur civila israeler tvingas ta skydd i skyddsrum (flera hundratusen, de har 15 sekunder på sig att ta skydd), att skolor är stängda och hur barnen mår som blir utsatta för Hamas och andra militanta gruppers attacker.

Aftonbladet skriver inte heller något om skadade och dödade israeler, men framförallt skriver inte Aftonbladet om varför israel måste försvara sig mot raketer som bokstavligt talat regnar över Israel.

Dessa siffror säger inte hela sanningen om verkligheten. Självklart är det beklagligt att civila skadas och till och med dödas när Israel tvingas försvara sig mot attacker. Men om inte Israel hade varnat innan de försvarat sig så hade många fler skadats och dödas. Israel försvarar sina egna medborgare mot människor som inte bryr sig om de dödar ett barn eller vuxen.

Och att ens ta upp det här, 37 respektive 18 civila dödade, när över 9000 syrier har blivit dödade på ett år, Iran dödar civila som tycker och tänker olika (säkert fler än 37 Iranier har blivit mördade av sin egen regering under 2011). Hur många civila araber och muslimer har dödats under revolten i arabländerna? Hur många kristna har dödats och tvingats fly från arabländerna? med all respekt till anhöriga som förlorat någon under revolten i Syrien och andra länder under oroligheterna i arabvärlden de senaste året.

Man kan också räkna antalet dödade i de andra arabiska länderna under de senaste året för att se hur många civila som avsiktligt dödats av regimer. Medan Israel gör sitt bästa för att undvika civila dödsoffer, gör den andra sidan sitt bästa för att döda civila. Israel beklagar alla civila dödsoffer. Palestinierna namnger gator, sommarläger och torg efter namn på mördare och terrorister.

Peter, 2012-03-24, Stockholm

1 kommentar: