onsdag 17 augusti 2011

Visste Ni det här?

Media skriver inte så mycker om Israel för närvarande, kanske beror det på att det finns andra nyheter som prioriteras, eller så beror det på att det inte finns något negativt att skriva.

Inget land är perfekt och även Israel har brister. Men något som har varit viktigt för mig sedan starten av Israel4u.se är att ge en mer rättvis bild av landet och folket som bor där. Det finns ofta väldigt mycket positivt att skriva, till exempel:


1) Israel invensterar 4,7 % av sin BNP på forskning och utveckling, vilket är högst i världen.

2) Israel är rankad på 2:a plats i världen i tillgång på kvalificerade vetenskapsmän och ingenjörer och på 1:a plats för den procent av BNP som man lägger på utbildning.

3) Fyra israeler har fått Nobelpriset i kemi och ekonomi under de senaste fem åren.

4) Israeliska chefer rankas som nr 1 i världen för deras etrepreörskap.

5) Israel rankas nr 1 i världen för nystartande företag per capita och 3:a i världen för tillgång på riskkapital.

6) Israel är ett av de länder i världen med minst vatten som naturresurs men som ändå är det land som återanvänder mest vatten i hela världen (75%). Israel är även värdsledande inom teknologier inom avsaltning av vatten.

7) Israel är värdsledande inom användning av solenergi per capita, närmare bestämt använder 85% av alla hushåll denna typ av energi, den högsta användningen per capita i världen och 4% av Israels energikapacitet.

8) Israel är värdsledande inom stamcellsforskning och det land som får flest antal beviljade patent av medecinska produkter per capita.

9) 60 år av innovation och anpassning av militära applikationer för civilt ändamål har dessutom resulterat i flera världskända IT-företag. T ex kommer IP-telefoni, teknologin för AOL Instant Messenger ICQ, Firewall-1, världens första internet-säkerhetssystem och M-Systems USB minne för att nämna några, från Israel.

Det här var bara några positiva nyheter som kommer från landet som vi ofta bara hör negativa nyheter ifrån. Om Ni vill vara uppdaterade med de senaste nyheterna från Israel, besök vår hemsida och klicka där på senaste nytt, eller så kan klicka på HÄR.

Peter, 2011-08-17, Stockholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar