måndag 4 maj 2009

Iran fortsätter att hota Israel.

Iran fortsätter sina hot mot Israel. Frågan är vad som kommer att hända , inte om, utan när Iran har kärnvapen. Personligen så vill jag inte ens tänka tanken på vad som skulle kunna hända. Det kunde man läsa om i Dick Haas nyhetsbrev, som bland annat handlade om just
detta.

Israels premiärminister Benjamin Netanjahu kommer att ha en hel del att tala om med president Barack Obama när de bägge ledarna möts i Washington i mitten av maj. Netanjahu förmodas ta upp faktum att Irans nuvarande ÖB, generalen Atallah Salehi, öppet förklarat att Iran har planer på att utplåna Israel "på elva dagar eller mindre", som framgick av en nyhetssnutt i israelisk TV på söndagskvällen.

Aldrig förr har en iransk ledare på ett så konkret och ohöljt sätt beskrivit vilka planer Iran har visavi Israel, kommenterade Oded Granot, en av de mest kända israeliska Mellanösternkorrespondenterna.
Irans statschef Mahmoud Ahmadinejad var mera inlindad i sitt tal på lördagen. Han sade att precis som Israel en gång byggdes upp skulle man också kunna demontera staten.
Samtidigt rapporterade israelisk TV att USA:s nya regering gjort klart för olika diplomatiska instanser i Västeuropa att man "funnit sig i faktum att Iran snart har atombomber". För att läsa hela artikeln så kan ni besöka Dick Haas hemsida genom att klicka här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar