fredag 21 mars 2014

En artikel om vapensmuggling

För någon vecka sedan så kunde vi läsa om hur IDF bordade ett fartyg i röda havet som försökte smuggla avancerade vapen till Gazaremsan. Det var inte första gången som Israel lyckades förhindra ett fartyg som försökte smuggla avancerade vapen till personer, vars enda syfte är att döda och skada så många civila israeler som möjligt.

På grund av usel rapportering ifrån bland annat Aftonbladet och TT så vet inte många att raketerna som regnar över Israel är avancerade raketer som kan döda och skada hundratusentals . Vi har tidigare fått erfara detta, bland annat November 2012 då raketer slog ner i närheten av Tel Aviv (raketer slog ner i Rishon LeZion).

Militanta i Gazaremsan (Hamas vapen arsenal) samt militanta i Libanon (Hizbollahs vapen arsenal) har tillgång till många tiotusentals raketer som når långt och som kan döda många civila. Enligt den israeliska tidningen Israel Hayom  utnyttjade Syrien molnigt väder och de senaste raketattackerna från Gaza för att leverera medeldistansrobotar och andra avancerade vapen till Hizbollah. Av israels befolkning är ungefär 20 procent araber vilket betyder att raketerna dödar araber och muslimer också.    

Alla känner säkert till situationen i Syrien och att deras kemiska vapen (Syrien har/hade ett av världens största lager med kemiska vapen) skall förstöras. Flera försök har gjorts för att smuggla dessa fruktansvärda vapen till Hizbollah och militanta grupper i Gazaremsan. Israel har lyckats stoppa flera försök till smuggling av kemiska vapen.

På YnetNews kunde man läsa att Israel funnit en smuggeltunnel som enligt IDF kunde varit avsedd att användas för smuggling samt kidnappning av israeler. Tunneln gick flera hundra meter in i Israel men även detta försök till smuggling stoppades av Israel. IDF säger att denna tunnel är en av de största som hittats. Hamas påstår att det är en gammal tunnel, men bevis som funnits på plats säger något helt annat.

Som Ni säkert redan förstått så är det väldigt svårt att uppnå fred med dessa grannar. Israel har gång efter gång visat att de vill ge freden en chans. Några exempel är att hundratals mördare med blod på sina händer har släppts ur israeliska fängelser (många av dessa har återgått till terrorism och fått torg och gator döpta efter sig), samtliga judar lämnade Gazaremsan 2005 (till och med de begravda togs med där ifrån). Israel har gjort väldigt mycket för att uppnå fred, vad har Hamas och Abbas gjort för freden? 

Palestinska ledarna har gång efter gång sagt att inte en enda judisk person ska få bo i en framtida palestinsk stat. Varje dag sprids lögner och fördomar om Israel i palestinska skolor samt media (Hur framställs araber i Israelisk tv och hur framställs judar i arabisk tv). Jag är en väldigt stolt judisk man som älskar Israel och jag gör mitt yttersta för att sprida sanningen.

Peter Efraim, 2014-03-22, Stockholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar